Furminiranje i Trimovanje | Salon za šišanje i negu kućnih ljubimaca
15738
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15738,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Furminiranje i trimovanje

FURMINIRANJE

Dolaskom proleća i dolaskom zime višak dlake na nameštaju u kući je opomena za vlasnike pasa da je došlo vreme da se pas odvede kod frizera! Ali znajte da održavanje higijene četvoronošca nije sezonska potreba.
Proleće je samo jedno godišnje doba, a linjanje je uvek prisutno, manje ili više u zavisnosti od rase psa.
Furminiranje, je poseban proces tretiranja kože i nove dlake uz koji je obavezno kupanje i korektivno šišanje. Koža se oslobodja viška dlake u opadanju, i odgovarajućim preparatima oplemenjuje novo krzno.
Odredjene vrste pasa kao što su francuski buldog, vižla, dalmatinac, labrador, mops i sl. takozvani kratkodlaki ili oštrodlaki psi, vlasnici ne dovode često u grumerske salone. Za ove rase pasa furminiranje je preporučljivo najmanje četiri puta godišnje jer se tako poboljšava kvalitet dlake i samim tim ističe figuru i stas psa. Sve ovo teško pada i psima i grumerima, tako da ovaj higijenski tretman treba sprovoditi sa puno pažnje da psi ne doživljavaju stres i da se naviknu na tretman, s’ tim što su vlasnici u obavezi da ih češljaju svakog dana. Furminiranje je postupak pri kome se specijalnim gruming priborom tzv. FURMINATORIMA odstranjuje mrtva poddlaka i dlaka sa Vaseg ljubimca. Ta dlaka bi zavrsila u Vasem zivotnom prostoru a umesto toga mi ćemo uspesno smanjiti linjanje vašeg ljubimca najmanje za 80 %.

Kuca i Maca - Salon sa šišanje i furminiranje pasa

TRIMOVANJE

Trimovanje je tehnika šišanja, odnosno skraćivanja dlake odgovarajućim alatom (trimerom), a to je čupkanje dlake preko oštrog nožića. Svakako pre skraćivanja dlake ovo tehnikom neophodno je kupanje i feniranje ljubimca. Tim čupkanjem zapravo odstranjujemo mrtvu dlaku i omogućujemo zdravoj dlaci da se regeneriše. Ovaj način šišanja primenjuje se kada su u pitanju oštrodlaki kućni ljubimci. Ako želimo da im dlaka i dalje bude jaka, gusta, oštra, mora se trimovati na svake dve nedelje. Važno je znati i proceniti koje delove treba trimovati, pa je zato to najbolje prepustiti ljudima koji se bave profesionalno groomingom, odnosno šišanjem i sređivanjem pasa. Kada su u pitanju dugodlaki kućni ljubimci šišanje je dosta češće zbog same higijene psa.

Kontaktirajte nas i zakažite furminiranje i trimovanje Vašeg ljubimca