Furminiranje i Trimovanje | Salon za šišanje i negu kućnih ljubimaca
15738
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15738,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Furminiranje i trimovanje

FURMINIRANJE

Dolaskom proleća i dolaskom zime višak dlake na nameštaju u kući je Kuca i Maca - Salon sa šišanje i furminiranje pasaopomena za vlasnike pasa da je došlo vreme da se pas odvede kod frizera! Ali znajte da održavanje higijene četvoronošca nije sezonska potreba.
Proleće je samo jedno godišnje doba, a linjanje je uvek prisutno, manje ili više u zavisnosti od rase psa.
Furminiranje, je poseban proces tretiranja kože i nove dlake uz koji je obavezno kupanje i korektivno šišanje. Koža se oslobodja viška dlake u opadanju, i odgovarajućim preparatima oplemenjuje novo krzno.
Odredjene vrste pasa kao što su francuski buldog, vižla, dalmatinac, labrador, mops i sl. takozvani kratkodlaki ili oštrodlaki psi, vlasnici ne dovode često u grumerske salone. Za ove rase pasa furminiranje je preporučljivo najmanje četiri puta godišnje jer se tako poboljšava kvalitet dlake i samim tim ističe figuru i stas psa. Sve ovo teško pada i psima i grumerima, tako da ovaj higijenski tretman treba sprovoditi sa puno pažnje da psi ne doživljavaju stres i da se naviknu na tretman, s’ tim što su vlasnici u obavezi da ih češljaju svakog dana. Furminiranje je postupak pri kome se specijalnim gruming priborom tzv. FURMINATORIMA odstranjuje mrtva poddlaka i dlaka sa Vaseg ljubimca. Ta dlaka bi zavrsila u Vasem zivotnom prostoru a umesto toga mi ćemo uspesno smanjiti linjanje vašeg ljubimca najmanje za 80 %.

TRIMOVANJE

Trimovanje je tehnika šišanja, odnosno skraćivanja dlake odgovarajućim alatom (trimerom), a to je čupkanje dlake preko oštrog nožića. Svakako pre skraćivanja dlake ovo tehnikom neophodno je kupanje i feniranje ljubimca. Tim čupkanjem zapravo odstranjujemo mrtvu dlaku i omogućujemo zdravoj dlaci da se regeneriše. Ovaj način šišanja primenjuje se kada su u pitanju oštrodlaki kućni ljubimci. Ako želimo da im dlaka i dalje bude jaka, gusta, oštra, mora se trimovati na svake dve nedelje. Važno je znati i proceniti koje delove treba trimovati, pa je zato to najbolje prepustiti ljudima koji se bave profesionalno groomingom, odnosno šišanjem i sređivanjem pasa. Kada su u pitanju dugodlaki kućni ljubimci šišanje je dosta češće zbog same higijene psa.

Kontaktirajte nas i zakažite furminiranje i trimovanje Vašeg ljubimca