Šišanje pasa i mačaka | Salon za šišanje i negu kućnih ljubimaca
15728
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15728,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Šišanje

ŠIŠANJE

Šišanje kućnih ljubimaca je preporučljivo za one vlasnike koji nemaju vremenaKuca i Maca - Salon sa šišanje pasa da se posvete održavanju higijene. Na taj način, se izbegavaju infekcije koje nastaju kada se dlaka ućeba, potpari i izazove iritaciju kože. Vrlo je važno znati da se krzno ponaša kao prirodni termoregulator i štiti kućnog ljubimca kako od zime tako i od toplotnog udara.
Ne postoji rasa pasa koji se ne može ošišati, i kojem će šišanje naškoditi.
Visoke spoljne temperature dovode do toga da se mnogi ljubimci pregreju pa tako šišanje na kratke frizure omogućava vlasnicima i ljubimcima da lakše prebrode nesnosne vrućine i reše se neprijatnih mirisa i eventualnih infekcija. Šišanje pasa spada u deo osnovne higijene i održavanja dlake. Ono je važno, jer se tako uklanja i mrtva dlaka iz krzna, a rezultat šišanja su uredni i čisti kućni ljubimci. Naročito je važno znati da dlaka ispod pazuha, na stomaku, između jastučića na šapama i intimna regija. Često stvara probleme psu, pa je redovno održavanje tih delova preventiva i rešavanje potencijalnih problema, kojima su skloni kućni ljubimci.

POSLE ŠIŠANJA SE ČAK POBOLJŠAVA KVALITET KRZNA KOJE RASTE JAČE I SJAJNIJE.

Redovna nega kućnih ljubimaca, a to je period od 30-40 dana, pomoći će u skidanju nečistoća sa dlake i kože i činiće da vaši kućni ljubimci imaju sjajno, uredno i kvalitetno krzno.
Šišanje pasa jeste skraćivanje dlake mašinicom, makazama ili trimerom. Od velikog značaja je da su kućni ljubimci odmalena naviknuti na održavanje, jer će kasnije to prihvatati kao normalnu proceduru i neće se buniti. Kratkodlaki kućni ljubimci na izgled možda deluju kao manje zahtevni, ali je često veliki problem njihovo linjanje i rasipanje dlake svuda po stanu. Zato se održavanje pasa preporučuje i kod nekih kratkodlakih rasa psa. Šišanje pasa makazama podrazumeva ravnanje ili stanjivanje dlake. Mašinica se koristi za skraćivanje dlake na vratu, oko ušiju i na trbuhu. Pošto je na ovim delovima tela potrebno da dlaka bude kraća to se najbolje postiže mašinicom.
Postoji podela na higijensko i estesko šišanje pasa.
Rezultat nije uvek izložbena frizura nego uredni i čisti kućni ljubimci, pa zato kupanje i šišanje pasa svakako spada u higijenske zahvate. Higijensko šišanje pasa podrazumeva uklanjanje dlaka koje prave neželjene probleme kućnom ljubimcu. To je šišanje oko ušiju, ispod pazuha, šape i naravno intimna regija.
Redovnim održavanjem dlake koje podrazumeva kupanje, feniranje i šišanje, sprečava se i stvaranje ućebanih čvorića, tvrdih loptica koje se naprave od ućebane dlake i često se javljaju kod dugodlakih pasa. Pomenućemo i šišanje pasa iz medicinske potrebe i to na mestima gde se mora izvršiti neka hiruška intervencija i potrebno je uklanjanje dlake.
Osim higijenskih razloga kućni ljubimci se šišaju i iz estetskih.
Pudle su najbolji primer, jer njihov tip dlake zahteva puno nege i i zahtevaju često šišanje. Po toj rasi se vidi koliko je sređivanje pasa sad postalo potrebno. Za svaku rasu postoji poseban način oblikovanja frizure i način na koji se ona šiša.
Posebna pažnja se posvećuje šišanju pasa koji idu na izložbe, jer se oni šišaju po već postavljenim standardima. Tu nema odstupanja i to izvodi profesionalac. To je veoma zahtevan i odgovoran posao, pa se zato ne preporučjuje da to radite sami. Za svako šišanje pasa najbolje je obratiti se profesionalnim grumerima, jer su oni stručniji i profesionalno uvežbani u manipulaciji pasa prilikom šišanja i nege dlake.

Kontaktirajte nas i zakažite šišanje Vašeg ljubimca