Šišanje - Kuca i Maca Beograd
14964
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14964,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Šišanje

Šišanje u salonu kuca i maca

Osnovno pitanje je koliko često treba kupati kućne ljubimce. Postoje različita mišljenja po ovom pitanju. Ipak treba naglasiti da sa kupanjem pasa i mačaka ne treba preterivati, jer prečesto kupanje oštećuje i krzno i isušuje kožu. Ali, postoje i situacije u kojima je kupanje neophodno, jer se ponekad naši kućni ljubimci sa velikim zadovoljstvom uvaljaju u prašinu, blato, opalo lišće itd… Kada dođe do toga treba znati da je obavezno feniranje, a po potrebi i šišanje i naravno odabrati odgovarajući šampon. Najbolja sredstva za higijenu su ona koja su za to predviđena, dakle šamponi za pse i mačke.
Postoje specijalni šamponi za dugodlake, odnosno kratkodlake pse (mačke), onda šamponi za suvu kožu, šamponi sa raznim vitaminsko-mineralnim dodacima, šamponi za bele pse itd…
Izložbeni psi se kupaju i imaju tretman pakovanja dlake jednom nedeljno, kao i skraćivanje dlake (održavanje forme izložbene frizure), bez obzira da li vlasnik u datom momentu izvodi svog psa na izložbu ili ne.
Što se tiče kućnih ljubimaca preporučeno je da se kupaju minimum na 10-15 dana, a da se šišaju na 30-40 dana, jer i dlaka kućnih ljubimaca mora da bude zdrava, sjajna i negovana.

SVE SU OVO RAZLOZI ZBOG KOJIH VAŠE KUCE I MACE TREBAJU DA DOLAZE U PROFESIONALNE SALONE ZA NEGU KUĆNIH LJUBIMACA.

Neki psi, a pogotovo mace neće biti oduševljeni ulaskom u kadu. Kod takvih životinja treba biti oprezan i nikako ne treba primenjivati silu, treba imati strpljenja a to naši grumeri dobro znaju jer poznaju psihologiju pasa i mačaka.
Za kupanje odabiramo najkvalitetniju i profesionalnu kozmetiku koja čuva dlaku od isušivanja i kožu od iritacije i koja je prilagodjena tipu kože, kvalitetu i stanju dlake psa odnosno mačke.
Neki psi i mačke se moraju kupati iz zdravstvenih razloga, a to su prvenstveno one koje imaju problema sa kožom (seborea, gljivični, bakterijski, parazitarni dermatitisi itd). U tu svrhu se upotrebljavaju posebni medicinski šamponi, koji su ustvari i lekovi, a prepisuje ih veterinar.